Hahmotamme ympäristöämme valon avulla. Ilman valoa olemme pimeässä, emmekä näe mitään. Valon ominaisuuksia ovat mm valon voimakkuus, kirkkaus, värisävy ja värilämpö. Valon avulla luodaan vahvaa tunnelmaa tilaan ja valon avulla voidaan joko korostaa tai häivyttää tilaa. 

Valaistussuunnittelussa on hyvä ymmärtää ero yleisvalaistuksen ja kohdevalaistuksen välillä. Valon tarve tilassa vaihtelee tilan käyttötarkoituksen ja tilan käyttäjien mukaan. Iäkkäämpi asukas tarvitsee huomattavasti enemmän valoa nähdäkseen samat asiat kuin vaikka ensimmäiseen omaan kotiin muuttava nuori. Oikea valaistus on myös turvallisuuskysymys. Portaikko ja askelmat täytyy valaista riittävästi, jotta kulkeminen on turvallista. Käytävillä voi olla öisin pysyvä yövalaistus tai liikkeeseen reagoiva valaistus, jolloin liikkuminen yölläkin on  helppoa. 

 

Valaisin on tilan kruunu

Kaunis ja näyttävä valaisin on tilan kruunu ja tehokas katseenvangitsija. Ne tuovat esteettistä arvoa ja määrittävät tilan tyyliä. Näyttävä valaisin harvoin kuitenkaan yksinään riittää  tilan  koko valaisuun. Hyvä valaistus rakentuukin riittävän ja toimivan yleisvalaistuksen päälle. Valaistus voi myös muuntua eri vuorokauden aikojen mukaan himmenemällä tai värisävyä muuttaen. Kauniit design-valaisimet ovat upeita sisustuselementtejä, kunhan ne täydentävät jo muutenkin hyvin mietittyä valaistusta.

 

Valaistussuunnitelma tehdään kun tilan muut suunnitelmat on mietitty. Toisaalta valaistussuunnitelma on sähkövetojen vuoksi ensimmäisiä toteutettavia asioita projektin alkaessa. 

 

Kyllä, haluan valaistussuunnitelman!

Hienoa! Seuraava vaihe on ottaa meihin yhteyttä ja sopia tapaaminen maksuttomaan tarvekartoitukseen. Tapaamisen pohjalta saat tarjouksen suunnitelmasta. Mikäli tarjous johtaa sopimukseen, aloitetaan suunnittelutyö. Saat suunnitelman, joka sisältää valaisimien paikat ja tuotetiedot niiden hankkimista varten. Soita +358 40 7570 425 tai ota yhteyttä sähköpostitse.

 

Valolla on vaikutus niin mieleen kuin tunnelmaan

Valaistussuunnittelu