Tila, joka vastaa toiminnallisesti sille asetettuja toiveita, on hyvän suunnittelun lähtökohta. Tilan suunnittelu perustuu aina tarvekartoitukseen. Nelihenkisen perheen toiveet ja tarpeet ovat hyvin erilaiset kuin eläkeikää lähestyvän pariskunnan. Julkisen tilan, kuten ravintolan, toiminnallisuus on myös vahvasti poikkeava yksityisen tilan tarpeisiin nähden ja sitä määrittävät myös erilaiset säännökset. 

 

Sisustussuunnittelu ja tilasuunnittelu alkaa pohjakuvan tarkastelulla. Asiakkaan toimeksiannon pohjalta mietitään mitä tilamuutoksia tarvitaan, jotta tila toimisi parhaiten.

Onko huonejärjestys tarpeisiin nähden sopiva? Muutetaanko pohjaa siirtämällä, poistamalla tai lisäämällä esimerkiksi väliseiniä? Onko tila mitoitettu oikein sille varatulle ihmismäärälle? Miten ja milloin ihmiset liikkuvat tilassa? Mitä erityistarpeita tilan käyttäjillä on? Miten valo pääsee kulkemaan tilassa? Näihin kaikkiin kysymyksiin pyritään löytämään suunnittelulla hyviä ratkaisuja. Suunnittelija on ennenkaikkea ongelmanratkaisija, joka toimii annetun viitekehyksen sisällä. 

 

Iso tila, pieni tila tai tilan osa?

Tilasuunnittelun kohteena voi olla esimerkiksi kokonainen huoneisto, liiketila tai toimitila. Toisaalta myös hyvin pieni tila tai sen osa, jossa on haasteita voi saada suunnittelijan avulla aivan uudenlaisen luonteen. Hyvin toimiva keittiö tuo käyttäjilleen iloa vuosiksi eteenpäin samoin kuin vaikka pienikokoinen kylpyhuone, jonne hyvällä suunnitelulla on saatu tuotua neliöitään enemmän toimintoja. Jos olet tekemässä kotiin muutoksia tai hankkimassa uutta kotia, on hyvä olla suunnittelijaan yhteydessä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. 

 

Julkitilat ja yksityistilat

Julkisten tilojen suunnittelua määrittävät erilaiset tarpeet ja säännökset kuin yksityistä tilaa. 

Ammattilainen osaa valita julkitilaan sopivat materiaalit ja huomioida muita tilaan kohdistuvia säädöksiä kuten esteetöntä kulkua ja wc-tilojen suunnittelun. Julkitiloihin kohdistuu myös huomattavan suurta rasitusta ihmismäärien kasvaessa ja tämä täytyy ottaa huomioon alusta lähtien. Yksityistilassa tila suunnitellaan sen asukkaita varten ja heidän yksilölliset toiveensa määrittävät pitkälti suunnittelun suuntaa. 

 

2D- ja 3D- piirrokset, mittakaavapiirrokset

Feenix Design pyrkii visualisoimaan tulevan tilan mahdollisimman selkeästi, niin että asiakas ymmärtää helposti miten tila tulee muuttumaan. Kohteesta piirretään mittakaavassa olevat pohjapiirrokset muutoksineen. 3D-kuvia käytetään apuna hahmottamaan paremmin miltä tila tulee muutoksen jälkeen tuntumaan tai jos kyseessä on uudiskohde, miltä tila yleensä tulee näyttämään. Kaikki tilaan tulevat materiaalit ja tuotteet dokumentoidaan huonekortteihin, jotka jäävät asiakkaalle. 

 

Kyllä, haluan tilata tilasuunnittelun!

Hienoa, seuraava vaihe on ottaa meihin yhteyttä maksutonta tarvekartoitusta varten. Tapaamisen yhteydessä käymme läpi toiveesi ja tilan tarpeet, sekä suunnitelman laajuus. Saat tapaamisen pohjalta tarjouksen suunnitelmasta. Mikäli tarjous johtaa sopimukseen, alkaa suunnittelu. Suunnittelua varten tarvitaan tilan pohjapiirros. Jos kyseessä on muutoksen kohteena oleva tila, käydään kohteessa tekemässä mittaukset. Soita meille +358 40 7570 425, lähetä sähköpostia tai ota yhteyttä sivuston kautta. Tehdään yhdessä tila joka toimii niin kuin kuuluisi.

 

Toimiva tila on suunnittelun lähtökohta

Tilasuunnittelu

3D-kuva ja toteutettu kohde