Kiintokaluste tarkoittaa kalustetta, joka on pysyvästi asennettu, ei irrotettava kaluste. Se voi olla esimerkiksi vaatekaappi, tai keittiön, kodinhoitohuoneen, wc-tilan kalustus. Kiintokalusteet ovat tärkeä osa tilasuunnittelua ja niiden avulla voidaan myös jakaa tilaa. Kiintokalustesuunnittelussa voidaan käyttää puusepän tekemiä mittatilaustuotteita tai jo olemassaolevia tuotteita. Mittatilauskeittiö on esimerkki suunnittelutyöstä, jossa kiintokalusteet ovat olennainen osa.

 

Kiintokalustesuunnitelmassa piirretään kalusteesta erilaisia leikkauskuvia, joista selviävät kalusteiden mitat ja asennuskohdat. Näitä suunnitelmia puusepät ja asentajat lukevat projektin toteutusvaiheessa. Kalustesuunnitelmat piirretään yleensä 1:20 ja 1:50 mittakaavaan. Feenix Design piirtää kalusteista sovitusti 2D- ja 3D-kuvat.

 

Kiintokalusteet määrittävät hyvin pitkälle tilan muuta suunnittelua ja olisi hyvä suunnitella nämä mahdollisimman alkuvaiheessa. 

 

Irtokalustesuunnitelma 

Irtokaluste on nimensä mukaisesti kaluste, jota voidaan siirtää. Huonekalut ovat esimerkki irtokalusteesta. Olohuoneen irtokalustesuunnitelmassa pohjaan piirretään paikat oikeassa mittasuhteessa kaikille huonekaluille kuten sohville, pöydille ja tuoleille. Suunnitelma sisältää huonekortit, joiden avulla irtokalusteet voidaan hankkia. Suunnitelmassa voi olla myös 3d-kuvia visualisoimassa tilamuutosta. Irtokalustesuunnitelma voi luonnollisesti sisältää tai pohjautua asiakkaan jo omistamiin kalusteisiin. 

 

Kyllä, tarvitsen kalustesuunnitelman

Hienoa! Ota meihin yhteyttä niin sovitaan aika maksutomaan tarvekartoitukseen. Kartoituksen pohjalta saat tarjouksen suunnittelusta. Mikäli tarjous johtaa sopimukseen päästään aloittamaan suunnitteluprojekti. Soita +358 40 7570425 tai lähetä viestiä

Kiintokaluste- ja irtokalustesuunnitelmat

Kalustesuunnitelmat